ua en ru

Меркель застерегла світових лідерів від політики "ізоляціонізму та протекціонізму"

Меркель застерегла світових лідерів від політики "ізоляціонізму та протекціонізму" Фото: Ангела Меркель (flickr.com/europeancouncil_meetings)

Меркель заявила, що лише спільними зусиллями "вдасться знайти правильні відповіді на основні питання нашого часу"

Канцлер Німеччини Ангела Меркель застерегла світових лідерів від політики "ізоляціонізму та протекціонізму". Про це вона заявила під час виступу в Бундестазі за тиждень до початку саміту G20 в Гамбурзі, повідомляє DW.

Так, Меркель заявила про неможливість подолання викликів сучасності шляхом закриттям національних кордонів. Зокрема, мається на увазі боротьба з тероризмом, запобігання кліматичним змінам на планеті та усунення причин виникнення потоків біженців у конфліктних зонах.

"Хто вважає, що зможе вирішити проблеми цього світу за допомогою ізоляціонізму та протекціонізму, той перебуває у величезній омані", - зазначила вона, додавши, що лише спільними зусиллями "вдасться знайти правильні відповіді на основні питання нашого часу".

Зокрема, Меркель заявила про "незворотність" Паризької кліматичної угоди попри рішення США про вихід з неї. Вона зазначила, що Європейський Союз налаштований "як ніколи рішуче" у питанні успішного виконання цієї угоди, яка, за словами канцлена, є "екзистенціальним викликом" для людства.

Крім того, Меркель повідомила, що погодила із президентом Франції Еммануелем Макроном середньостроковий план щодо поглиблення співпраці в рамках ЄС, зазначивши, співпраця між Німеччиною та Францією є "визначальною" для майбутнього Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партія Меркель має найвищий рейтинг у Німеччині з 2015 року.