ua en ru

Меркель відвідує Саудівську Аравію для підписання військових угод

Меркель відвідує Саудівську Аравію для підписання військових угод Фото: Ангела Меркель у Саудівській Аравії

Очікується укладення низки двосторонніх угод, зокрема у військо-технічній та економічній сферах

Канцлер Німеччини Анґела Меркель 30 квітня здійснює візит до Королівства Саудівської Аравії, де проводить зустрічі з керівництвом цієї близькосхідної країни. У рамках візиту очікується укладення низки двосторонніх угод щодо співпраці в різних сферах, у тому числі військо-технічній та економічній, передає DW.

Зазначено, що в межах візиту делегація ФРН та керівництво збройних сил Саудівської Аравії вже підписали угоду, згідно з якою фахівці Бундесверу здійснюватимуть вишкіл саудівських військових.

Як повідомляється, серед запланованих для обговорення тем - спільна боротьба з терористичним угрупованням "Ісламська держава", збройний конфлікт у Сирії, роль Саудівської Аравії під час громадянської війни в Ємені.

Очікується, що під час одноденного візиту Меркель зустрінеться і з представниками громадянського суспільства. За даними міжнародної правозахисної організації Amnеsty International, у країні спостерігається "негативна тенденція" щодо ситуації з дотриманням прав людини. Особливо актуальними, з точки зору правозахисників, є такі проблеми, як страти ув'язнених, публічні тілесні покарання, ув'язнення критично налаштованих журналістів та блогерів, а також утиски прав жінок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз буде дотримуватися жорсткої позиції на переговорах про вихід Британії з ЄС.