ua en ru

Меркель пообіцяла Порошенку повну підтримку

Канцлер Німеччини Анґела Меркель пообіцяла обраному Президенту України Петру Порошенку всеосяжну підтримку Німеччини.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель пообіцяла обраному Президенту України Петру Порошенку всеосяжну підтримку Німеччини. Про це вона заявила під час зустрічі із Порошенко, що відбулась у Берліні ввечері у четвер, 5 червня, повідомляє Deutsche Welle із посиланням на інформагенцію dpa.

Меркель заявила, що Україна досі перебуває у дуже скрутному становищі. Саме тому Німеччина дуже хоче надати їй допомогу, наголосила німецька канцлерка.

"Головна мета, щоб усі люди в Україні могли жити у мирних та безпечних умовах, а економіка взяла б курс на розвиток", - наводить слова Меркель.

Порошенко, у свою чергу, подякував канцлеру за уже надану Німеччиною підтримку Україні. Він висловив сподівання, що після його офіційного вступу на посаду Президента України "відкриються нові можливості для реалізації програми мирного врегулювання на Сході України".

Крім того Порошенко заявив, що він візьметься за реформу системи юстиції та протидію корупції в Україні. Іншим його завданням стане децентралізація владної системи, пише інформагенція Reuters.

При цьому Україна й надалі сподівається на підтримку Німеччини, наголосив Порошенко.

Нагадаємо, вчора повідомлялося що Меркель запросила Порошенка на вечерю 5 червня 2014 р.