ua en ru

Меркель пообіцяла швидко сформувати стабільний уряд у 2018

Меркель пообіцяла швидко сформувати стабільний уряд у 2018 Фото: Ангела Меркель (facebook.com/AngelaMerkel)

У своїй новорічній промові канцлер визнала, що багато німців "переймаються єдністю ФРН"

Канцлер Німеччини Анґела Меркель у своєму новорічному привітанні пообіцяла "у новому році швидко сформувати стабільний уряд". Про це напередодні Нового року повідомляє DW.

Як наголошується, у своїй промові Меркель визнала, що багато німців "переймаються єдністю Німеччини".

"Уже тривалий час не було настільки різних поглядів. Дехто каже про розкол, який проходить крізь наше суспільство", - зазначила канцлер.

За її словами, на думку одних, Німеччина є "економічно успішною країною, у якій ніколи раніше не працювали стільки людей, як сьогодні, країною з відкритим світу і багатоманітним суспільством".

З іншого боку, "є багато людей, які цим успіхом не скористалися, які не встигають за темпом нашого часу".

"Обидві реальності присутні в нашій країні", - йдеться у 13-й новорічній промові Меркель на посаді канцлера.

Зазначено також, що серед пріоритетів, які Меркель визначила для подолання розбіжностей у ФРН: створення нових робочих місць, інвестування в інноваційні технології та якісну освіту для дітей, вирівнювання якості життя в усіх регіонах країни, а також гідний догляд за тими, хто цього догляду потребує.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали сторони конфлікту на Донбасі "якнайшвидше реалізувати досягнуті домовленості, щоб полегшити страждання населення" та захистити цивільну інфраструктуру.