ua en ru

Меркель і Макрон закликали до стійкого режиму тиші на Донбасі

Меркель і Макрон закликали до стійкого режиму тиші на Донбасі Фото: Еммануель Макрон і Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Берлін і Париж закликають також прискорити процес обміну полоненими, про який домовилася ТКГ

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали сторони конфлікту на Донбасі "якнайшвидше реалізувати досягнуті домовленості, щоб полегшити страждання населення" та захистити цивільну інфраструктуру. Про це йдеться у спільному комюніке лідерів двох країн, оприлюдненому 23 грудня 2017 року, передає DW.

Зазначено, що йдеться зокрема про "новорічне перемир'я" - режим припинення вогню, який почався цього ж дня.

"Немає альтернативи мирному вирішенню конфлікту", - наголосили Макрон і Меркель, а також нагадали про важливість дотримання мінських угод і "повагу до незалежності й територіальної цілісності України".

До того ж Берлін і Париж закликають прискорити процес обміну полоненими, про який домовилася Тристороння контактна група в Мінську. Раніше повідомлялося, що обмін між Києвом і сепаратистськими угрупованнями на Донбасі відбудеться за формулою "306 на 74" до новорічних свят.

Меркель і Макрон також закликали представників російської сторони повернутися до Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), оскільки той "відіграє важливу роль у підтримці спостерігачів ОБСЄ та домовленостей щодо припинення вогню".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 00:00 23 грудня 2017 року на Донбасі почало діяти перемир'я на час різдвяних свят.