ua en ru

Меркель підтримала рішення уряду про виділення кредиту в 150 млн євро для Air Berlin

Меркель підтримала рішення уряду про виділення кредиту в 150 млн євро для Air Berlin Фото: Air Berlin (wikimedia.org Johannes)

Канцлер ФРН заявила, що платники податків не будуть оплачувати кредит для авіаперевізника

Канцлер Федеративної республіки Німеччина (ФРН) Ангела Меркель підтримала рішення уряду про виділення кредиту в 150 млн євро для збанкрутілого німецького авіаперевізника Air Berlin. Про це повідомляє DW.

"Ми можемо з великою часткою ймовірності сказати, що платники податків не повинні оплачувати кредит", - заявила Меркель.

За її словами, у авіакомпанії є також і активи. Меркель підкреслила, що уряд не міг кинути напризволяще пасажирів авіакомпанії після повідомлення про початок процедури банкрутства другого за величиною перевізника ФРН.

Вона також нагадала, що уряд ще має отримати дозвіл від Єврокомісії на надання кредиту в 150 млн євро. Наголошується, що напередодні німецький уряд прийняв рішення надати збанкрутілому авіаперевізнику Air Berlin бридж-кредит.

У свою чергу, ірландський лоукостер Ryanair звинуватив уряд Німеччини в порушенні антимонопольного законодавства ФРН і норм ЄС, які забороняють держпідтримку приватних підприємств.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія готова до обговорення планів Німеччини щодо дій відносно другого по величині німецького авіаперевізника Air Berlin.