ua en ru

Ангела Меркель зламала кістки тазу, катаючись на лижах

Канцлер Німеччини Ангела Меркель отримала серйозну травму під час відпочинку в Швейцарії. Катаючись на лижах, вона впала і отримала перелом тазового кільця, передає Reuters з посиланням на прес-секретаря німецького уряду Штеффена Зайберта.Політику наказано дотримуватися постільного режиму до кінця січня. Через травму Меркель довелося скасувати всі зустрічі і поїздки, заплановані на найближчі три тижні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель отримала серйозну травму під час відпочинку в Швейцарії. Катаючись на лижах, вона впала і отримала перелом тазового кільця, передає Reuters з посиланням на прес-секретаря німецького уряду Штеффена Зайберта.
Політику наказано дотримуватися постільного режиму до кінця січня. Через травму Меркель довелося скасувати всі зустрічі і поїздки, заплановані на найближчі три тижні.

"Зрозуміло, канцлер працездатна і повністю в курсі поточних справ", - заявив Зайберт. Однак чолі уряду ФРН довелося відкласти візит до Варшави, запланований на 8 січня, та відмінити прийом нового прем'єр-міністра Люксембургу Ксавьє Беттеля 9 січня.

Уточнюється, що 59-річна Меркель отримала перелом, катаючись по пересіченій місцевості на звичайних бігових, а не на гірських лижах. Спочатку вона вважала, що сильно забилася, проте лікарі діагностували у неї тріщину тазової кістки. Тепер канцлер змушена пересуватися на милицях. У Швейцарії, де стався прикрий інцидент, Меркель проводила різдвяні канікули.

Відзначимо, що в даний час у лікарні французького Гренобля знаходиться знаменитий співвітчизник Меркель - багаторазовий чемпіон "Формули-1" Міхаель Шумахер, який також отримав травму, катаючись на лижах.

Нещасний випадок з автогонщиком стався 29 грудня 2013 р. у Французьких Альпах, де він відпочивав зі своїм 14-річним сином і компанією друзів. Автогонщик спіткнувся об лежить під снігом камінь і впав, вдарившись об виступ скелі. Від удару шолом, в якому був Шумахер, розколовся. Лежачого спортсмена помітив лижний патруль, який викликав вертоліт для евакуації потерпілого.

На сьогоднішній день Шумахер переніс дві операції, після другої лікарі відмітили деяке поліпшення. Тим не менш медики визнають, що навіть у разі одужання колишній чемпіон світу у "Формулі-1" буде відчувати наслідки травми все життя.