ua en ru

Меркель, Олланд і Путін дійшли згоди про необхідність "нормандської зустрічі"

Меркель, Олланд і Путін дійшли згоди про необхідність "нормандської зустрічі" Фото: Ангела Меркель, Франсуа Олланд і Володимир Путін обговорили можливість проведення зустрічі в "нормандському форматі"

Серед сновных параметрів врегулювання на сході України - прискорене розведення військ і доступ СММ ОБСЄ до кордону з Росією

Президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови у середу обговорили проведення саміту в "нормандському форматі". Про це повідомила пресс-служба французького президента.

"Вони обговорили створення умов для саміту в "нормандському форматі", який міг би бути організований найближчим часом в Берліні", - йдеться в повідомленні.

На думку лідерів трьох країн, такий саміт був би конструктивним і корисним для вирішення кризи на сході України.

Зустріч нормандської четвірки в Берліні: онлайн-трансляція

В Єлисейському палаці повідомили, що основні параметри врегулювання ті самі: стійке припинення бойових дій, прискорене розведення військ і безперешкодний доступ Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до кордону з Росією.

Також, з політичної точки зору, потрібне проведення місцевих виборів у межах та з дотриманням законів України та стандартів ОБСЄ.

Як повідомило "Радіо Свобода", представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт у повідомленні про сьогоднішню розмову зазначив, що для створення умов для можливого "нормандського саміту" потрібно подальша робота консультантів.

Також він розповів, що конкретного рішення про проведення цього саміту прийнято не було.

Нагадаємо, французька сторона раніше анонсувала, що в середу і четвер (12-13 жовтня) звернеться до німецького, українського і російського лідерів з приводу можливої зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні (Німеччина).