ua en ru

Уряд Німеччини узгодив законопроект щодо інтеграції біженців у німецьке суспільство

Уряд Німеччини узгодив законопроект щодо інтеграції біженців у німецьке суспільство Фото: Ангела Меркель

Меркель вважає цей законопроект важливою "віхою"

Федеральний уряд Німеччини узгодив законопроект, покликаний сприяти кращій інтеграції біженців у німецьке суспільство. Про це йдеться у повідомленні DW.

"У середу, 25 травня, підготовлений міністерствами праці та внутрішніх справ документ отримав схвалення кабінету Анґели Меркель, яка назвала його важливою "віхою", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, за пропонованим законопроектом, німецькі федеральні землі отримають право приписувати офіційно зареєстрованим біженцям місце проживання - можливість включатиме зворотну дію з початку 2016 року.

Також біженці можуть отримати необмежене право на проживання через п'ять років, це залежатиме від знання німецької мови.

"Біженцям також щорічно пропонуватимуть 100 тисяч можливостей працевлаштування - аналогічно до громадсько корисних занять, які пропонуються безробітним. Водночас шукачам притулку урізатимуть виплати, якщо вони відхилятимуть інтеграційні заходи без вагомих на те підстав", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявляв, що Туреччина не буде робити жодних кроків щодо реалізації угоди про прийом нелегальних мігрантів з Греції, поки Євросоюз не забезпечить прогрес у питанні скасування віз для турецьких громадян.