ua en ru

Меркель: нормандський формат по Україні продовжить роботу

Меркель: нормандський формат по Україні продовжить роботу Фото: канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що нормандський формат по Україні продовжить роботу

Нормандська четвірка докладе масимум зусиль для проведення виборів на Донбасі

Нормандська четвірка продовжить роботу по врегулюванню ситуації в Україні з процесу виборів на території Луганської і Донецької областей, контрольованих сепаратистами. Про це ЗМІ повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі в Ганновері лідерів США, Франції, Великобританії та Італії, передає "Радіо Свобода".

"Ми дуже близькі у своїх поглядах на Нормандський формат і з приводу того, що роблять Сполучені Штати Америки. Зараз також через питання Сирії існує багато контактів між США і Росією, як і щодо кризи в Україні", – повідомила канцлер Німеччини.


"Але в такій же мірі Нормандський формат буде виконувати свою частину роботи. Зараз ми насамперед будемо працювати над процесом виборів (на території Луганської і Донецької областей, яку проросійські сепаратисти – ред.), ми докладаємо багато зусиль, щоб у політичному процесі та у введенні виборів можна було досягти прогресу", – додала Ангела Меркель.

Нагадаємо, участь США в саміті, зокрема візит Німеччини, – це остання зупинка в шестиденному закордонному турне президента Сполучених штатів Барака Обами, під час якого він прагнув зміцнити зв'язки з союзниками США в боротьбі з бойовиками-ісламістами, припинення агресії Росії щодо України, а також стимулювання міжнародної торгівлі.

Раніше, Меркель і Обама закликали якомога швидше виконати мінські угоди. До того часу питання скасування санкцій проти Росії не буде підніматися.