ua en ru

Меркель не вважає можливим вихід Вульфа у відставку з поста Президента ФРН

Канцлер ФРН Ангела Меркель не вважає можливим вихід Крістіана Вульфа у відставку з поста Президента країни через скандал, пов'язаний з приватним кредитом Вульфа і спробою глави держави чинити тиск на ЗМІ. Федеральний канцлер "не бачить жодних підстав" обдумувати кандидатуру наступника Вульфа на посаді федерального Президента. Про це заявив у понеділок, 9 січня, у Берліні офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, повідомляє Deutsche Welle.
За його словами, Меркель візьме участь у новорічному прийомі, що влаштовується Крістіаном Вульфом 12 січня, і рада знову зустрітися з Президентом. Ніяких домовленостей з партнерами по правлячій коаліції про дії на випадок відставки Вульфа не існує, цитує Зайберт агентство Dapd.
Тим часом більше половини громадян Німеччини - 55% - не вважають Крістіана Вульфа гідним представником їхньої країни. Це показало опитування, проведене дослідницьким інститутом YouGov на замовлення агентства dpa. При цьому лише невелика частина респондентів обурена тим, що глава держави користувався послугами заможних друзів.
Так, 52% опитаних погодилися з думкою Президента ФРН про те, що він цілком може позичати гроші у друзів. Майже 57% респондентів вважають, що політики мають право проводити відпустку у своїх друзів і за їх рахунок.