ua en ru

Меркель сподівається на компроміс з Великобританією у питанні її членства в ЄС

Меркель сподівається на компроміс з Великобританією у питанні її членства в ЄС Фото: канцлер Німеччини Ангела Меркель

Канцлер вважає, що в лютому на саміті ЄС сторони досягнуть взаєморозуміння

Євросоюз та Великобританія прагнуть знайти компроміс з питання подальшого перебування Сполученого Королівства в ЄС. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель, зроблену на прес-конференції в Брюсселі.

За підсумками першого дня Меркель зазначила, що оптимізм полягає в тому, що всі хочуть знайти компроміс.

"При наявності бажання можна знайти вірні шляхи вирішення проблеми", - додала глава уряду ФРН, зазначивши, що це "в інтересах всіх громадян країн ЄС". Вона висловила надію, що в лютому на саміті ЄС сторони досягнуть взаєморозуміння.

Меркель також визнала необхідність внесення змін в європейські договори, але закликала до відповідального підходу в цьому питанні.

"Ми всі продемонстрували готовність до компромісу, але беручи до уваги збереження основних принципів ЄС. До них відносяться відсутність дискримінації і свобода пересування", - сказала вона.

Крім того, канцлер висловила думку, що особливо в тому, що стосується четвертого вимоги Лондона, дискусія "буде непростим".

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон раніше висунув владі ЄС чотири вимоги по реформуванню співтовариства: визнання спільноти мультивалютних союзом, підвищення конкурентоспроможності його членів, розширення повноважень національних парламентів і посилення міграційного законодавства, яке передбачає блокування строком на чотири роки доступу до соціальним пільгам для новоприбулих у Великобританії мігрантів з ЄС. Якщо переговори з Брюсселем не увінчаються успіхом, то, як заявив британський прем'єр, він не буде виключати ситуації, при якій країна може покинути ЄС.

Нагадаємо, у Лондоні озброєний мачете чоловік поранив трьох людей в метро.

Як повідомлялося, британська поліція розцінює атаку в лондонському метро як теракт.