ua en ru

Меркель сподівається, що звільнення Савченко прискорить переговори про обмін полоненими

Меркель сподівається, що звільнення Савченко прискорить переговори про обмін полоненими Фото: канцлер Німеччини Ангела Меркель

Канцлер ФРН побажала Надії Савченко якнайшвидшого відновлення після голодування

Канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала звільнення української льотчиці Надії Савченко. Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає Deutsche Welle.

"Слід сподіватися, що обмін Савченко на росіян Єрофєєва і Александрова привнесе динаміку в переговори про гуманітарних питаннях і надалі обмін полоненими в рамках мінських домовленостей", - заявила Меркель.


Канцлер ФРН побажала Надії Савченко якнайшвидшого відновлення після голодування, а також благополучного повернення в коло сім'ї.

Нагадаємо, українська військовослужбовець Надія Савченко, засуджена в Росії до 22 років колонії, повернулася в Україну 25 травня. відбулося завдяки її обміну на російських ГРУшников.

Савченко була помилувана президентом Росії Володимиром Путіним, а Александров і Єрофєєв - президентом України Петром Порошенком. Домовленість про обмін була досягнута 23 травня в ході телефонних переговорів лідерів Німеччини, Франції, України і Росії.