ua en ru

Меркель анонсувала донорську конференцію для збільшення допомоги біженцям з Сирії

Меркель анонсувала донорську конференцію для збільшення допомоги біженцям з Сирії Фото: канцлер Німеччини Ангела Меркель

Конференція має відбутись 4 лютого 2016 року у Лондоні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель анонсувала проведення донорської конференції для збільшення допомоги біженцям з Сирії. Про це заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель після завершення саміту G20 у Туреччині, повідомляє DW з посиланням на агентство AFP.

Як повідомляється, захід має відбутись 4 лютого 2016 року у Лондоні.

"Німеччина, Великобританія, Норвегія та Кувейт скликають донорську конференцію, щоб залучити фінансову допомогу для вирішення кризи сирійських біженців. Вона має відбутись 4 лютого 2016 року у Лондоні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Меркель повідомила, що конференція має на меті залучення "гуманітарної допомоги" для біженців та "підтримки для країн, які їх приймають", а також допомогти створити кращі умови в самій Сирії, зокрема, у сфері освіти, щоб біженці могли мати нормальне життя, коли вони повернуться додому.

Також зазначається, що прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, заявив у кулуарах саміту G20, що конференція отримає підтримку з боку ООН та матиме на меті "залучити суттєве нове фінансування".

"Але ніщо з цього не є заміною найнагальнішої потреби - знайти політичне рішення, яке принесе мир у Сирію та дасть можливість мільйонам біженців повернутися додому", - повідомив Кемерон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що велика двадцятка (G20) за підсумками роботи саміту в Анталії (Туреччина), 15 - 16 листопада 2015 року прийшла до рішення про необхідність вжити скоординовані і всеосяжні заходи реагування для виходу з кризи, пов'язаної з біженцями, а також для подолання її довгострокових наслідків.