ua en ru

У мерії Бердянська проводяться обшуки у справі про недоотримання в бюджет 1 млн гривень

У мерії Бердянська проводяться обшуки у справі про недоотримання в бюджет 1 млн гривень Фото: Бердянська міськрада (Wikimapia)

Обшуки проводяться і на інших об'єктах, посадові особи яких причетні до правопорушення

У Бердянській міській раді (Запорізька область) прокуратура спільно з працівниками Нацполиции та Департаментом захисту економіки проводить обшуки в рамках кримінального провадження про недоотримання місцевим бюджетом коштів на суму понад 1 млн гривень. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури Запорізької області.

"Як встановлено досудовим розслідуванням, протягом 2014 посадові особи Управління Держземагентства у Бердянському районі (назва управління в момент здійснення правопорушення), використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби, підробили та надали Бердянському міській раді витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки із заниженою нормативною грошовою оцінкою земельної ділянки На основі зазначеного витягу Бердянським міським радою укладено додаткову угоду з одним з підприємств міста Бердянськ, що призвело до зменшення податку на орендовану земельну ділянку. Внаслідок вищевказаних дій місцевим бюджетом недоотримано коштів у сумі понад 1 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Також обшуки проводяться і на інших об'єктах, посадові особи яких причетні до скоєння цього кримінального злочину. За результатами опрацювання документів, які вилучені в ході обшуку, прокуратурою буде дана оцінка законності дій усіх без винятку посадових осіб, які брали участь у зазначеному правопорушення.

altaltalt

Фото: обшуки в Бердянській міськраді (http://zap.gp.gov.ua)

Нагадаємо, вчора ГПУ проводила обшуки в приміщенні ПАТ "Укрзалізниця". Пізніше стало відомо, що ГПУ підозрює ряд посадових осіб "Укрзалізниці" в роботі на Російську Федерацію.