ua en ru

Мера Ужгорода заарештували на два місяці

Мера Ужгорода заарештували на два місяці Фото: Богдан Андриив (uzhnu.edu.ua)

Богдана Андріїва заарештували з можливістю внесення застави

Суд обрав меру Ужгорода Богдану Андріїву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з визначенням застави в 440 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

При цьому Андріїв на засіданні не визнав свою провину. Сторона захисту зазначила, що підозра є необгрунтованою, а ризики уникнення покарання за скоєне - відсутні.

Нагадаємо, 29 серпня меру Ужгорода вручили підозру про вчинення кримінального правопорушення. Підозра стосується обставин реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо".

При цьому в мерії заявили, що мається офіційна технічна документація, яка підтверджує відсутність матеріальних збитків, які б спричинили за собою фінансовий збиток державі або громаді міста.

Голова обласного центру Закарпаття підозрюється у скоєнні низки злочинів, а саме привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем (частина 2 статті 191 Кримінального кодексу України) та службове підроблення (частина 5 статті 191 КК).

Відзначимо, що Євросоюз в рамках транскордонного співробітництва з метою покращення туристичної привабливості історичних пам'яток міст виділив кошти на реконструкцію "Совиного гнізда". За цією програмою одна з комерційних структур Ужгорода виступила підрядником. Частину коштів на роботи виділили з місцевого бюджету, решта - кошти грантового проекту, проте вони були незаконно привласнені. Загальна сума привласнених коштів становить понад 6,5 млн гривень.