ua en ru

Мера Глухова запідозрили в корупції

Мера Глухова запідозрили в корупції Фото: Мішель Терещенко

Терещенко в декларації про доходи не вказав автомобіль вартістю 385 тис. гривень

Міський голова Глухова Мішель Терещенко у своїй декларації про доходи не вказав автомобіль вартістю 385 тис. гривень. Про це повідомляє Управління захисту економіки в Сумській області департаменту захисту економіки Нацполіції на сторінці в Facebook.

За даними правоохоронців, за даним фактом складено та направлено до суду протокол про вчинення корупційного правопорушення Терещенка.

"Співробітниками УЗЕ в Сумській області департаменту захисту Національної економіки поліції України викрито факт вчинення адміністративного корупційного правопорушення мером м. Глухова, який у березні місяці поточного року придбав легковий автомобіль вартістю 385,3 тис. грн, але письмово не повідомив Національному агентству з питань запобігання корупції в десятиденний термін про суттєві зміни в майновому стані, чим порушив вимоги ч. 2 ст. 52 закону України "Про запобігання корупції", – йдеться в повідомленні.

alt

Як писав інформаційний портал "СтопКор", співробітники УЗЕ Нацполіції в Сумській області також намагалися вручити на сесії Глухівського міської ради протокол про адмінкорупцію Терещенка.

"Після відмови підписати протокол, представники УЗЕ Сумщини задокументували цей факт у присутності двох свідків. До речі, якщо підозри підтвердяться, Терещенку загрожує не тільки штраф, його можуть позбавити права займати виборні посади протягом двох років. Крім того, його шляхом висловлення недовіри можуть зняти з посади міського голови", – зазначили журналісти.

altalt

Отметим, за даними ЗМІ, вчора лікаря Глухівської центральної районної лікарні, яка підпорядковується міській раді, затримали за вимагання та отримання хабара за влаштування на роботу фельдшера ЦРЛ. За інформацією прокуратури, лікар вимагав та отримав 1500 доларів США. Згідно зі статутом, мер Глухова призначає на посаду та звільняє з посади керівника лікарні.