ua en ru

Мер Лондона звинуватив Трампа в популяризації ІДІЛ

Мер Лондона звинуватив Трампа в популяризації ІДІЛ Фото: Садік Хан вважає, що своїми висловлюваннями Дональд Трамп сприяє підвищенню популярності ІДІЛ

Садік Хан вважає, що США повинні залишатися оплотом терпимості, поваги і різноманіття

Мер Лондона Садік Хан вважає, що кандидат у президенти США Дональд Трамп сприяє зростанню популярності терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це Хан заявив під час свого турне Північною Америкою, передає The Independent.

"Дональд Трамп сказав, що мусульман з усього світу не будуть чекати в Сполучених Штатах. Це демонструє не тільки відсутність розуміння загальносвітової ситуації з боку великої держави США, з боку її історії та спадщини, але і грає на руку ІДІЛ, тому що мається на увазі, що не можна бути лібералом в західному розумінні цього слова і мусульманином", - підкреслив мер Лондона.

Він також зазначив, що, на його думку, важливо, щоб США зберігали свою роль маяка для терпимості, поваги і різноманітності.

"Я думаю, що це важливо для всіх нас, іноземців, залишатися поза виборами у США. Я сподіваюся, що переможе найкращий кандидат, і я сподіваюся, що вона переможе зі значним відривом", - додав Хан.

Нагадаємо, президент США Барак Обама вважає, що кандидат у президенти від республіканців Дональд Трамп неосвічений і не має необхідної кваліфікації, щоб обійняти пост глави держави.