ua en ru

Менше 10% підприємств підпадають під критерії для зниження ЄСВ до 16,4%, - Ляпіна

Менше 10% підприємств підпадають під критерії для зниження ЄСВ до 16,4%, - Ляпіна

Під критерії зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) до 16,4% потрапляють менше 10% підприємств. Про це в ході брифінгу заявила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки у нас інформація дуже вибіркова. Узагальненої інформації немає. По виборчої інформації оцінка наступна: скористатися критеріями (для зниження ставки) зможуть кілька відсотків підприємств. Це менше 10%", - заявила Ляпіна

"За попередніми сигналам від бізнесу, обрані умови (для зниження ЄСВ) не відповідають реаліям і теорії. Позитивний ефект чи буде спостерігатися", - додала вона.

Як пояснюють у Міністерстві соціальної політики України, ставка ЄСВ зменшується у 2015 р. до 14,6% (коефіцієнт 0,4) за умови, якщо: загальна база нарахування єдиного внеску за місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід) та/або винагорода за цивільно-правовими договорами, в 2,5 рази більше або перевищує загальну середньомісячну базу нарахування єдиного внеску платника за 2014 рік; середня заробітна плата на підприємстві зросла мінімум на 30% у порівнянні із середньою заробітною платою по 2014 рік; середній платіж на одну застраховану особу після застосування коефіцієнта 0,4 складе не менше 700 гривень; середня заробітна плата на підприємстві складе не менше трьох мінімальних заробітних плат.

Нагадаємо, надходження єдиного внеску в Україні в 2014 р. збільшилися на 1,3% - до 179,6 млрд грн.