ua en ru

Меморандум між урядом, хімічними підприємствами і підприємствами ГМК не продовжений на III кв. 2010 р., - Мінпромполітики

Меморандум між урядом, хімічними підприємствами і підприємствами ГМК не продовжений на III кв. 2010 р. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Міністерства промислової політики.

«Не було рішення про те, щоб продовжувати меморандум і автоматично його дія закінчилася», - заявили в прес-службі Мінпромполітики. Таким чином підприємства з липня почнуть платити за газ і електроенергію за цінами, які діють для інших галузей економіки. Тобто вартість електроенергії складе 53,19-69,28 коп. за кВт/год (без ПДВ) залежно від класу напруги.

В той же час гендиректор ММК ім. Ілліча Владимир Бойко заявив, що поки не отримував ніяких офіційних документів, підтверджуючих відміну меморандуму. «Поки нічого не отримували і документів офіційних не маємо із цього приводу», - заявив В.Бойко.

Нагадаємо, 31 березня 2010 р. Кабінет міністрів продовжив меморандум з підприємствами гірничо-металургійного комплексу і хімічної промисловості, який передбачає зобов'язання влади підтримувати мораторій на підвищення тарифів на електроенергію і залізничні вантажоперевезення для цих підприємств до липня 2010 р. Крім того, Кабмін прийняв 24 березня 2010 р. постанову №289, якою передбачається продовження антикризових заходів для ГМК на другий квартал 2010 р.