ua en ru

Суд над Мельником: ректор університету податкової служби доставлений до суду на машині "швидкої допомоги"

Машина "швидкої допомоги" доставила Петра Мельника до приміщення Печерського районного суду у Києві. 

Машина "швидкої допомоги" доставила Петра Мельника до приміщення Печерського районного суду у Києві. Про це повідомляє BBC Україна.

У приміщення суду Мельника завезли на інвалідному візку. На питання про самопочуття, він не відповідає.

Суд над Мельником: ректор університету податкової служби доставлений до суду на машині "швидкої допомоги"

фото: ТВi

Вчора Мельник не з'явився на судове засідання. Його адвокат заявив, що Мельнику проводять операцію на серці. Суд же постановив примусово доставити підсудного на засідання. Звинувачення вважає, що Мельник симулює хворобу, а його адвокати кажуть, що участь їх підзахисного в судових засіданнях може загрожувати його життю.

Читайте також: Мельник має бути доставлений до суду примусово, - рішення суду

У вівторок Петра Мельника також доставили до суду в машині швидкої допомоги. У будівлі суду він лежав на лаві. Тоді суд відпустив Мельника під варти, оскільки 72 години, передбачені для затримання до обрання запобіжного заходу, минули. Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу було перенесено на вчора, але підсудний не з'явився.

У понеділок засідання суду тривало близько півгодини. Мельник повністю заперечував свою провину і постійно скаржився на погане самопочуття. Із залу суду ректор був доставлений машиною "швидкої допомоги" в лікарню. Захист Мельника повідомив, що у нього гіпертонічний криз.

Ректор Національного університету державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітники ГУБОЗ при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за "сприяння у вступі".

У той же день Мельника госпіталізували до лікарні швидкої допомоги з діагнозом "блокада серця".

Читайте також: Племінник ректора Податкової академії Мельника був затриманий у 2008 р. за хабарництво

Зазначимо, що опозиція вважає що справа Мельника не просто справа про хабар. Так, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сьогодні під час брифінгу заявив, що за допомогою затримання Мельника хочуть змістити зі своєї посади прем'єр-міністра Миколи Азарова.

"Мельник - один з найближчих друзів Азарова. Вони влаштували йому хабар. Сформована ситуація говорить про те, що все побудовано таким чином, щоб прем'єр Азаров покинув свій пост", - заявив Яценюк. Він також зазначив, що не вірить у боротьбу влади з корупцією.

Петро Мельник був народним депутатом Верховної Ради III та V скликань. На виборах у ВР VII скликання восени 2012 р. балотувався як мажоритарник по округу № 95 (Київська обл.). Втім, здобути перемогу йому не вдалося. При цьому, за підсумками мажоритарної кампанії в Київській обл., Більше половини округів опинилися за Партією регіонів.