ua en ru

Мельничук заявляє, що не ховається від ГПУ і готовий повернутися на фронт

Мельничук заявляє, що не ховається від ГПУ і готовий повернутися на фронт Фото: Сергій Мельничук

нардеп вважає, що під створенням злочинного угрупування, котре йому інкримінують в ГПУ, мається на увазі батальйон "Айдар"

Народний депутат, екс-командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук заявляє, що не ховається від ГПУ і готовий повернутися на фронт. Про це він сказав в інтерв'ю "Громадському ТВ".

"Шокін сьогодні сказав, що я переховуюся, він не знає, де моє місцезнаходження. Є документи із прокуратури, що прокуратура дала відповідні повноваження на деякі підрозділі, які слідкують за моїм пересуванням, за прослуховуванням моїх мобільних телефонів. Знаючи все це, ведучи мене уже більше півроку... І він заявляє на всю країну, що він не знає, де я знаходжуся", - заявив Мельничук.

Він нагадав, що вчора також був присутній на засіданні Верховної Ради.

При цьому нардеп вважає, що під створенням злочинного угрупування, котре йому інкримінують в ГПУ, мається на увазі батальйон "Айдар", котрий він створив і котрий зараз воює в Луганській області. Також, за словами Мельничука, ГПУ розшукує 400 бійців батальйону "Айдар" за дезертирство із ЗСУ.

Сам нардеп вважає це політичним замовленням, бо в нього є багато документів про те, хто здав Крим і потім здавав території на сході України. Щоправда, які документи він має, нардеп не уточнив: сказав, що усі покаже в суді або з трибуни Верховної Ради.

Сьогодні Мельничук збирається знову до парламенту, і каже, що якщо проголосують за позбавлення його мандату, то хоч завтра готовий на фронт.

Відео - "Громадське ТВ"

Нагадаємо, Верховна Рада сьогодні може розглянути подання ГПУ по Клюєву і Мельничуку.