ua en ru

У Мексиці в результаті тропічного шторму "Лідія" загинули 4 людини

У Мексиці в результаті тропічного шторму "Лідія" загинули 4 людини Фото: ураган (Pixabey)

Шторм обрушився на мексиканський штат Південна Нижня Каліфорнія

На мексиканський штат Південна Нижня Каліфорнія обрушився тропічний шторм "Лідія", в результаті стихії загинули чотири людини у муніципалітеті Лос-Кабос. Про це повідомляє АР з посиланням на місцевих чиновників.

Згідно з інформацією видання, дві людини загинули від удару струмом на ЛЕП (лінії електропередачі, - ред.), ще одна жінка і дитина потонули.

Зазначено, що зараз швидкість поривів вітру в регіоні досягла 95 км/год, подальше ослаблення прогнозується протягом наступних кількох днів, коли шторм досягне гірської місцевості.

У зв'язку з тривалими зливами близько 1,4 тис. осіб залишили свої будинки і перебувають у центрах тимчасового розміщення.

В Національному центрі США з попередження ураганів (NHC) припускають, що "Лідія" може перерости в ураган.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на заході Тихого океану в 290 км від мексиканського штату Нижня Каліфорнія сформувався тропічний шторм "Лідія"

Шторм рухався в північно-західному напрямку зі швидкістю близько 11 км/год. За прогнозами, шторм досягне узбережжя Мексики ввечері 31 серпень. При цьому в центрі не виключають, що "Лідія" може перетворитися на ураган ще до того, як досягне берега.