ua en ru

У Мексиці у вантажівці виявили тіла 9 раніше зниклих без вісті чоловіків

У Мексиці у вантажівці виявили тіла 9 раніше зниклих без вісті чоловіків Фото: мексиканська поліція (facebook.com/tvn24.pl)

Мексиканський штат Герреро лідирує за кількістю вбивств у країні, пов'язаних із наркотрафіком

На південному заході Мексики біля міста Тистла у штаті Герреро в кузові вантажівки виявили тіла дев'яти чоловіків. Про це повідомили в мексиканській генпрокуратурі, передає Reuters.

Влада повідомила, що тіла, знайдені у вантажівці на дорозі до Тистли, ймовірно, належали людям, які числяться зниклими без вісті з 1 травня.

За фактом знаходження тіл розпочато розслідування.

Як зазначає агентство, загалом у Мексиці з 2007 року, коли почалася фактична війна між злочинними угрупованнями за наркотрафік, було вбито близько 200 тис. осіб. Штат Герреро лідирує за кількістю вбивств у країні.

Нагадаємо, 18 квітня у Мексиці в результаті двох сутичок у штаті Герреро на півдні країни загинули шістнадцять осіб - шість поліцейських і 10 підозрюваних.

Перша перестрілка сталася, коли конвой поліції штату зазнав нападу в місті Коакуюле. У результаті цього інциденту один поліцейський був поранений, 10 підозрюваних злочинців були вбиті. Наступний напад міг бути відплатою за першу атаку - бойовики пізніше заманили конвой поліції штату на північ від міста Zihuatanejo і вбили шістьох правоохоронців.