ua en ru

У Мексиці за два дні в сутичках між наркоторговцями загинули 35 людей

У Мексиці за два дні в сутичках між наркоторговцями загинули 35 людей Фото: поліція Мексики виявила 35 загиблих за минулі вихідні

Такий рівень насильства щодо наркобізнесу не спостерігався з 2011 року

Щонайменше 35 осіб загинули за вихідні в Мексиці в результаті насильства щодо наркобізнесу. Про це повідомили місцеві чиновники, передає Reuters.

За їх словами, такий рівень насильства щодо наркобізнесу не спостерігалося з 2011 року.

Так, 12 осіб загинули в неділю рано-вранці, 23 квітня в штаті Сіналоа. Протистояння в цьому районі збільшилися після арешту в минулому році начальника картелю Сіналоа Хоакіна "Ель Чапо" Гузмана, який був екстрадований в січні в Сполучені Штати.

Ще дев'ять чоловік були вбиті під час збройної сутички між конкуруючими бандами наркобізнесу в горах штату Мічоакан на заході Мексики, додали в поліції.

Вісім тіл було знайдено в суботу, 22 квітня, на головній вулиці в ізольованою селі муніципалітету Чурумуко, яка межує зі штатом Герреро.

Ще вісім тіл були виявлені в різних місцях в околицях Герреро в неділю, а ще шість тіл були знайдені в штаті Веракрус в Мексиканській затоці.

Як відзначає агентство, в січні 2014 року федеральний уряд фактично захопив контроль над Мичоаканом і весь цей час намагався приборкати насильство між наркобаронами і громадськими ополченцями, які піднялися на боротьбу з вимаганням і викраданнями людей.

При цьому штат Герреро вважається місцем найжорстокішого насильства в Мексиці. Тут банди борються за поля опіумного маку, які використовуються для виробництва героїну.

Нагадаємо, у Мексиці автобус зіткнувся з бензовозом, загинули десятки людей.