ua en ru

Мексика відправила 860 солдатів до м. Тіхуана, де з грудня 2009 р. було вбито 200 людей.

Президент Мексики Філіпп Кальдерон ухвалив рішення про відправку 860 солдатів армії країни в м. Тіхуана, де з початку грудня 2009 р. було убито 200 людей, передає Associated Press. Військові покликані підсилити місцеву поліцію.

15 січня стало відомо про відправку мексиканським керівництвом 2 тис. поліцейських в м. С'юдад-Хуарес, раніше в цей же населений пункт прибули 6 тис. солдатів.

Тіхуана і С'юдад-Хуарес розташовані на кордоні з США. Лідери мексиканських злочинних угрупувань використовували ці населені пункти для транзиту наркотиків до Америки. Наркобарони не збираються віддавати контроль над прикордонними містами, з цим пов'язані спалахи насильства в них.

У 2007 р. Ф.Кальдерон почав приймати круті заходи проти організованої злочинності в країні. У відповідь злочинні групи розвернули кампанію вбивств представників місцевих властей, які співробітничають з правоохоронними органами, а також проти членів сімей поліцейських. В результаті за три роки убито більше 15 тис. чоловік, причому 2,5 тис. - в тільки С'юдад-Хуаресе.