ua en ru

Мексика ратифікувала торгову угоду із США та Канадою

Мексика ратифікувала торгову угоду із США та Канадою Фото: прапор Мексики (pixabay.com/MariaLR)

Один із пунктів нової угоди спрямований на збільшення зарплат мексиканських робітників

Мексика ратифікувала нову торговельну угоду зі Сполученими Штатами Америки і Канадою першою з трьох країн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Під час голосування в Палаті сенаторів у середу, 19 червня, договір, що отримав назву USMCA, схвалили 114 осіб, чотири сенатори проголосували проти.

Зазначається, що новий договір багато в чому ідентичний Північноамериканській угоді про вільну торгівлю (NAFTA), яку він має замінити, але USMCA встановлює нові правила для автомобільного сектору, спрямвані на збільшення зарплат мексиканських робітників.

Мексиканський міністр економіки Грасьєла Маркес Колін зазначила, що договір додасть впевненості інвесторам і стимулює появу нових робочих місць у країні

А сенатор від мексиканського штату Нижня Каліфорнія Джина Крус заявила, що Мексика "посилає світу чітке повідомлення" завдяки ратифікації документа, що "торгові війни не працюють".

Угода США, Мексики і Канади про вільну торгівлю була підписана лідерами трьох країн у листопаді 2018 року.

Нагадаємо, 15 червня мексиканська влада опублікувала повний текст договору між Мехіко і Вашингтоном, який регулює питання міграції. Раніше президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що рішення про запровадження нових мит щодо Мексики відкладене на невизначений термін завдяки угоді, якої дійшли сторони в результаті переговорів.