ua en ru

Механізм введення військ РФ на територію України був запущений ще в грудні 2013, - Луценко

Механізм введення військ РФ на територію України був запущений ще в грудні 2013, - Луценко Фото: Юрій Луценко розповів про введення військ РФ в Україну

У справі про держзраду Януковича допитали двох депутатів Держдуми

Допитані у справі екс-президента України Віктора Януковича депутати Держдуми Росії повідомили, що ще в грудні 2013 року обговорювалося введення військ РФ на територію України. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю "1+1".

"Ми допитали двох депутатів Держдуми РФ. Вони свідчать про те, що механізм введення військ РФ на територію України був запущений Кремлем ще у грудні, коли Майдан ще стояв у центрі Києва", - розповів Луценко.

Він додав, що під час візиту помічника президента РФ Владислава Суркова в Київ у грудні 2013 року вже йшлося про ймовірне військове вторгнення.

Генпрокурор впевнений, що саме український суд повинен поставити крапку в цій справі.

"Ми плануємо не зволікати зі строками досудового слідства, протягом лютого проведемо остаточні необхідні допити та експертизи, після цього справу буде передано на розгляд суду", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко повідомив, що суд у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича розпочнеться в лютому 2017 року.