ua en ru

Меджліс рекомендує залишити колишню ділянку для будівництва Соборної мечеті в Сімферополі

Меджліс рекомендує залишити ділянку для будівництва Соборної мечеті в Сімферополі на вул. Ялтинській, 22. Про це заявив перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров на вчорашній зустрічі з головою Ради міністрів АРК Василем Джарти, повідомляє прес-служба Меджлісу.
"Чиновники, що перешкоджають будівництву Соборної мечеті на раніше визначеному місці, по вул. Ялтинська, 22 повинні усвідомити, що дане місце у свідомості сотень тисяч мусульман набуло вже значення сакрального місця. Відповідно, таких чиновників слід застерегти від спроб пропозиції ними інших місць для будівництва Соборної мечеті", - наголошується в повідомленні прес-служби.
У свою чергу В.Джарти висловив готовність оприлюднити свою позицію з даного питання. "Те, що Соборної мечеті в Сімферополі бути, ні в кого не повинно викликати сумнівів", - зазначив він.
Нагадаємо, в 2004 р. сесією Сімферопольської міськради було прийнято рішення про узгодження Духовному управлінню мусульман Криму місця розташування ділянки для будівництва Соборної мечеті в районі вул. Ялтинській, 22. Однак у січні 2008 р. на сесії Сімферопольської міськради було ухвалено рішення виділити під мечеть ділянку площею 2,7 га по вулиці Луговій, 6, замість ділянки на Ялтинській, 22.