ua en ru

Меджліс звинуватив Слідком РФ у протидії участі кримських татар у конгресі в Туреччині

Меджліс звинуватив Слідком РФ у протидії участі кримських татар у конгресі в Туреччині Фото: кримські татари

Багатьом делегатам довелося залишитися у Криму через повістки слідчого

Меджліс кримськотатарського народу поскаржився на дії Слідчого комітету Російської Федерації по Республіці Крим, які перешкоджають участі кримських татар у II Всесвітньому конгресі кримських татар у Туреччині. Про це повідомили у прес-службі Меджлісу у Facebook.

"31 липня члени Меджлісу кримськотатарського народу Енвер Куртієв, Зейнур Якубов і Динара Сейтгазієва мали намір виїхати за кордон для участі в роботі II Всесвітнього конгресу кримських татар. Однак по дорозі подзвонив слідчий і повідомив про те, що на 1 серпня Енверу Куртієву необхідно з'явитися на допит до Слідчого комітету РФ по Республіці Крим, внаслідок чого членам Меджлісу довелося повернутися назад", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, через протидію правоохоронних органів більшість членів Меджлісу кримськотатарського народу позбавлені можливості брати участь у II Всесвітньому конгресі кримських татар, який відбудеться 1-2 серпня 2015 р. в турецькій столиці Анкарі.

Згідно з повідомленням прес-служби, першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу, заступнику голови Міллій Меджлісу Ільмі Умерову, голові Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїру Смедляєву, а також голові Сімферопольського регіонального меджлісу Леммару Юнусову було видано повістки на допит на 1 серпня 2015 р. - в день початку роботи II Всесвітнього конгресу кримських татар.

Большинству членов Меджлиса помешали выехать на Всемирный КонгрессСегодня, 31 августа, члены Меджлиса крымскотатарског...

Posted by Qırımtatar Milliy Meclisi on 31 липня 2015 р.

Нагадаємо, напередодні МЗС України звинуватив РФ в перешкоджанні участі кримських татар у конгресі в Туреччині.