ua en ru

Медведєв заявив про домовленості з Україною по роботі у різних напрямках

Глава уряду Росії Дмитро Медведєв на зустрічі з віце-прем'єром України Юрієм Бойко, який курує в уряді питання республіки економічних реформ та енергетичний сектор, зазначив, що, за його словами, "є домовленість з президентом і прем'єр-міністром України "саме зараз просунути спільну роботу з цілого ряду напрямків".

Глава уряду Росії Дмитро Медведєв (на фото) на зустрічі з віце-прем'єром України Юрієм Бойко, який курує в уряді питання республіки економічних реформ та енергетичний сектор, зазначив, що, за його словами, "є домовленість з президентом і прем'єр-міністром України "саме зараз просунути спільну роботу з цілого ряду напрямків".

Російський прем'єр підкреслив, що Росія стежить за всім, що відбувається в даний час у сусідній державі. "Це внутрішня справа самої України, хоча, звичайно, дуже важливо, щоб в країні були стабільність і порядок", - сказав він.

"Сьогоднішній ваш візит і переговори з віце-прем'єром уряду РФ Ігорем Шуваловим нададуть належну динаміку тих питань, за якими в останній час руху не було. Україна залишається для нас найважливішим стратегічним партнером, як і Росія є таким для України. Це зумовлює нашу порядку денного на найближче майбутнє", - підсумував Медведєв.

Як повідомила журналістам прес-секретар Медведєва, напередодні відбулася телефонна розмова прем'єр-міністрів РФ і України.

Нагадаємо, що українська делегація на чолі з Бойком сьогодні прибула до Москви для переговорів з торговельно-економічного співробітництва двох країн.

Варто зауважити, що раніше в українських ЗМІ з'являлася інформація, що у відповідь на відмову від євроінтеграції Росія пообіцяла Києву великий кредит і більш вигідний газовий контракт. У Москві ці чутки до сьогоднішнього дня не підтверджували.

Зустріч Медведєва, Бойко і Шувалова відбулася сьогодні, 4 грудня 2013 р. в Москві.

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що одна українська делегація вирушила для проведення переговорів до Москви, друга делегація поїде в Брюссель в найближчі дні. Зараз відбувається підготовка візиту в Брюссель. Під час візиту будуть розглядатися питання євроінтеграції України та Угоди про асоціацію. При цьому на чолі української делегації в Брюссель полетить перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.