ua en ru

Медведєв вперше після анексії Криму прибув до ЄС

Медведєв вперше після анексії Криму прибув до ЄС Фото: Дмитро Медведєв

Медведєв розпочав дводенний візит до Словенії

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв сьогодні, 26 липня, розпочав дводенний візит до Словенії. Таким чином, Медведєв вперше відвідав Євросоюз після анексії Криму і погіршення відносин із Заходом, повідомляє видання DW.

"У перший день свого візиту російський прем'єр взяв участь в меморіальній церемонії на перевалі Вршич, де під час Першої світової війни в результаті сходу лавини загинули сотні російських військовополонених, які будували гірську дорогу", - повідомляє ЗМІ.

Як наголошується, в ході пам'ятної церемонії Медведєв заявив, що Росія і Словенія повинні зробити все, щоб зберегти досягнуті результати в двосторонніх відносинах.

При цьому, наголошується, що ще напередодні візиту в інтерв'ю словенським ЗМІ Медведєв визнав, що товарообіг між двома країнами з початку 2015 впав майже на 40%. Тим не менш, санкції щодо РФ, на думку прем'єр-міністра, своєї мети не досягли.

Відзначається, що Медведєв також висловив ідею приєднання Словенії до процесу розвитку газотранспортних потужностей на півдні Європи, що дозволить країні отримувати газ з майбутньої магістралі "Турецький потік".

"Я рекомендував би вашим керівникам теж подивитися уважніше на цей проект", - сказав Медведєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Медведєв визнав смерть "Південного потоку".