ua en ru

Медведєв має намір обговорити з Азаровим торгово-економічне співробітництво і вступ до МС

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв має намір обговорити сьогодні ввечері з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим питання торговельного співробітництва двох країн, а також перспективи вступу України в Митний союз. Про це він повідомив на початку переговорів, які стартували в Будинку прийомів уряду РФ в Москві.

"Хотілося б сьогодні обговорити з вами ті питання, які ми в останній раз промовляли по телефону - це питання торгово-економічних відносин. У вас є цілий ряд пропозицій - я із задоволенням їх вислухаю з колегами, міністрами, помічниками. Поговоримо про перспективи наших відносин", - почав зустріч Медведєв.

Глава російського уряду також додав, що має намір обговорити питання можливого входження України в Митний союз. "Я думаю, що ця тема теж гідна для нашої з вами розмови", - зазначив він.

Читайте також: Вступ України в Митний союз поза законом - Хорошковський

"Наші відносини з Україною настільки багатопланові, що ми можемо зустрічатися практично кожен тиждень, і все одно залишаться питання", - сказав російський прем'єр.

У свою чергу, Азаров подякував Медведєву за оперативно організовану зустріч. "Ті питання, які ми обговорювали по телефону, ми, безумовно, повинні сьогодні проговорити більш детально. У нас є пропозиції, і ваші колеги про це знають. Нам треба буде знайти за всіма цими позиціями певний компроміс", - зауважив він.

Очікується, що однією з основних тем переговорів двох прем'єрів стане газове питання. З української сторони у переговорах беруть участь посол України в РФ Володимир Єльченко, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Олександр Пінський і голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін, російську - голова "Газпрому" Олексій Міллер, міністр промисловості і торгівлі Денис Мантуров та інші офіційні особи.