ua en ru

Медведєв: Кожна пристойна країна має свою офшорну зону

Кожна пристойна країна має свою офшорну зону. Про це повідомив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведев, виступаючи на з'їзді Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) в Москві.

"Якщо нас так скрізь ганяють, пора повернутися до теми створення офшорів на території Росії - спеціальній юрисдикції, де буде спеціальна податкова ставка. Можливо, і гроші повернуться", - сказав він.

Раніше сьогодні Медведев виступив з пропозицією створити офшорну зону на Далекому Сході. Ініціатива прозвучала на засіданні уряду РФ, присвяченому держпрограмі розвитку Далекого Сходу і Байкальського регіону. "Якщо такі пристрасті киплять довкола Кіпру, може, і нам створити таку зону на Далекому Сході? Можливо, частина наших грошей, яка на Кіпрі, а також в інших зонах, які зараз не згадуються із зрозумілих причин, типа BVI (Британські Віргінські острови) і інших офшорних зонах, до нас повернеться?" - сказав він.

Прем'єр відзначив, що в разі створення офшорної зони встане проблема надмірного напливу що бажають в ній реєструватися, але її можна вирішити за допомогою законодавства. Медведев звернувся до членів уряду із закликом пропрацювати цю пропозицію.