ua en ru

Медведєв допустив можливість майбутнього Сирії без Асада

Медведєв допустив можливість майбутнього Сирії без Асада Фото: Дмитро Медведєв назвав плани РФ щодо Сирії

Російський прем'єр допускає виникнення за підсумками переговорів у Сирії повністю нового уряду

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що зміна влади в Сирії повинна відбутися політичним шляхом і що в результаті Башар Асад може піти з посади. Однак зараз, зазначив російський прем'єр, Асад є "єдиним легально діючим органом влади в Сирії", передає ВВС.

"До нього [Башара Асада] можна по-різному ставитися: хтось його любить, хтось його не любить. Питання не в цьому. Питання в тому, що нині він єдиний легально діючий орган влади у Сирії, легітимний президент", - заявив Медведєв напередодні свого візиту в Ізраїль.

Він додав, що допускає виникнення за підсумками переговорів у Сирії повністю нового уряду, без участі чинного президента.

"Має виникнути нова політична конструкція. Чи буде в ній місце для Башара Асада або ще когось, ми не знаємо, це не наша справа, нехай вирішують самі сирійці", - сказав Медведєв.

Проте, за його словами, надання військової допомоги Асаду відповідає національним інтересам Росії.

"Таке рішення було ухвалено президентом нашої країни - про те, щоб надати їм подібне військове сприяння в обмежених, природно, пропорціях з урахуванням наших національних інтересів", - заявив російський прем'єр.

Нагадаємо, раніше президент Сирії Башар Асад відкинув можливість політичних перетворень у країні до тих пір, поки урядові війська не здобудуть перемогу у війні. При цьому він розраховує очолювати країну щонайменше до 2021 року.