ua en ru

У Медведчука заявили, що СБУ не проводила розслідування щодо нападу на офіс УВ

У Медведчука заявили, що СБУ не проводила розслідування щодо нападу на офіс УВ Фото: Віктор Медведчук

21 листопада у центрі Києва була здійснена спроба нападу на офіс УВ

Служба безпеки України (СБУ) не проводила розслідування щодо нападу на офіс громадського руху "Український вибір – Право народу". Про це йдеться в заяві виконкому організації.

"Незважаючи на те, що заяву про скоєння злочину було відправлено ще 22 листопада, протягом трьох тижнів уповноважені особи СБУ не реєстрували її і, відповідно, не проводили розслідування", - йдеться в повідомленні.

У виконкомі нагадали, що Шевченківський районний суд Києва 12 грудня зобов'язав Службу безпеки України невідкладно внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 258 КК України «Терористичний акт», проти Громадського руху «Український вибір — Право народу» та його лідера Віктора Медведчука

Зазначимо, 21 листопада 2016 року в центрі Києва була здійснена спроба нападу на офіс Громадського руху.

"Організаторами і натхненниками цього нападу стали керівник руху ОУН Коханівський та прес-секретар «Правого сектора» Скоропадський, що схиляли до насильницьких дій та масових заворушень, до походу «на розгром офісу "Українського вибору" і його знищення. Одним з керівників погрому був народний депутат від Радикальної партії України І. Мосійчук", - заявили у виконкомі.