ua en ru

У Медведчука прокоментували спроби погрому його офісу

У Медведчука прокоментували спроби погрому його офісу Фото: Віктор Медведчук

У виконкомі Громадського руху "Український вибір — Право народу" прокоментували вчорашній напад на офіс руху та його погром. Відповідну заяву опубліковано на сайті організації.

"Напад збройних радикалів на офіс Руху "Український вибір ― Право народу" в річницю Євромайдану продемонстрував всьому світові справжнє обличчя "демократичної", "правової" України", — заявили у Медведчука.

Відзначимо, вчора представники "Правого сектора", а також інших націоналістичних організацій намагалися розгромити офіс екс-глави Адміністрації президента України Віктора Медведчука на площі Льва Толстого.

При цьому, як виявилося, активісти, які прийшли з боку Хрещатика до площі Льва Толстого, розбили вікна і закидали фаєрами не офіс Віктора Медведчука, а приміщення салону краси.

"Їх не зупиняв ні той факт, що лідер Руху Віктор Медведчук ― як спецпредставник з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях — займається звільненням полонених і вже організував звільнення 404 українців, ні той факт, що його роль у миротворчому процесі сьогодні визнають у всьому світі", — зазначили у виконкомі.

У Медведчука нагадали, що тільки за останні тижні Віктор Медведчук провів ряд зустрічей з послами європейських держав: послом великої Британії в Україні Джудіт Гоф, Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Угорщина в Україні Ерно Кешкенем, Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Юраем Сівачеком.

"Сьогодні керівники дипвідомств можуть на власні очі оцінити радикальне "торжество демократії та європейських цінностей" по-українськи. Молодики, намагаючись підпалити офіс Руху, погрожуючи розправою його лідеру, влаштовуючи побоїще в центрі Києва, несуть загрозу не тільки громадському порядку, але і національній безпеці. Однак правоохоронці, які протягом останніх років потакають ультранаціоналістам, ведуть себе по відношенню до радикалів вкрай "коректно", не заважаючи їм громити приміщення, влаштовувати підпали в будівлях, де перебувають люди", — констатували в "Українському виборі".

У Медведчука переконані: таким чином влада "від погроз перейшла до дій ― фізичної розправи над тими, хто намагається мирним шляхом врегулювати конфлікт на Донбасі".

"Ми звертаємося до світового співтовариства, щоб воно дало належну оцінку нападу радикалів на офіс Руху "Український вибір ― Право народу", — йдеться в заяві виконкому.