ua en ru

Медведчуку подякували за звільнення з полону бойовиків українського артилериста

Лідеру Громадського руху "Український вибір" Віктору Медведчуку подякували за звільнення з полону бойовиків 27-річного артилериста 51-ї бригади Збройних сил України Артема Коміссарчука, який потрапив в полон в серпні 2014 під час виходу з Іловайського котла.

"Виходили з оточення, заїхали в так звану зеленку. Сховали машину, особовий склад розсипався по землі, і знаєте, такий настав ступор. Вступили в бій, отримали по перше число, і не знаємо, що далі робити", - розповів Коміссарчук.

За його словами, до розстрілу його засуджували десятки разів, але бойовикам потрібна була робоча сила, тому українського військового разом з іншими полоненими змусили розбирати завали донецького аеропорту.

Батьки Коміссарчука розповіли, що за останні кілька місяців бойовики самі подзвонили їм, розповіли, що їхній син у полоні і що його стратять.

Вони подякували учасникам переговорної групи по звільненню полонених на чолі з Віктором Медведчуком.

"Нам допомагали, підтримували. Всім дуже велика подяка від сім'ї, від себе особисто. Дай Бог вам сил, щоб у вас вистачило терпіння, щоб всіх хлопців звільнити", - каже батько Артема.