ua en ru

Медведчук: Україну хочуть перетворити на експериментальний майданчик для вирощування ГМ-продукції

Влада хоче перетворити Україну на експериментальний майданчик для вирощування ГМ-продукції. Таку думку у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"21 березня виповниться два роки з моменту підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Протягом двох років Яценюк і його команда агітували за економічну інтеграцію з країнами Євросоюзу, розповідаючи міфи про експансію українських товаровиробників на ринки країн ЄС та інвестиційний бум, про те, що Україна, зробивши технологічний прорив, займе гідне місце серед європейських країн, які виробляють високотехнологічну продукцію", - зазначив він.

Однак, заявив Медвчедчук, через два роки "реформ" євроінтеграторам довелося визнати невтішні факти.

"Правда, на досягнутому «реформатори» не зупиняються. Вони виношують нові грандіозні плани - перетворити Україну, європейську країну з багатющими чорноземами, в... експериментальний майданчик для вирощування ГМ-продукції", - зазначив політик.

Він прокоментував заяву прем'єр-міністр Арсенія Яценюка про продаж землі.

"І ось час настав - прем'єр анонсував мегарозпродаж землі. Заява про відкритий і прозорий аукціон зроблена для галочки. Цілком очевидно, що в умовах нинішньої кризи українські фермери не зможуть придбати землю навіть на "прозорому аукціоні". Наші чорноземи дістануться або олігархам і ФПГ, або транснаціональним корпораціям", - заявив він.

"Думаю, в уряді чудово обізнані про ризики, які несе вирощування ГМ-культур. Впевнений, що "реформатори" в повній мірі усвідомлюють, який удар буде завдано по репутації України: про просування вітчизняної сільгосппродукції на європейські ринки, країни СНД і на Близький Схід після цього можна буде остаточно забути. Більш того, в уряді не можуть не розуміти: виробництво ГМ-насіння і вирощування ГМ-продукції - це ризик для здоров'я нинішнього і майбутніх поколінь українців. Однак нинішню владу це не зупиняє. Сліпо підкоряючись західним спонсорам, українські "реформатори" воліють не думати про майбутнє країни. Заради сьогочасної вигоди вони готові пожертвувати не тільки українськими чорноземами, але навіть здоров'ям та благополуччям нації, майбутнім України", - резюмував він.