ua en ru

Медведчук: український уряд імітує реформи напередодні візиту Байдена

Український уряд імітує реформи напередодні візиту віце-президента США Джо Байдена. Про це заявив лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук, коментуючи у своєму блозі підсумки терміну імунітету прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який закінчується 11 грудня.

"У цьому році візит Джо Байдена приурочений саме до річниці роботи "уряду реформаторів" - 11 грудня закінчується термін імунітету прем'єр-міністра. Враховуючи провал "народних фронтовиків" по всіх напрямках і вкрай низький рейтинг прем'єра, у кулуарах влади заговорили про необхідність відставки Яценюка. А тому, щоб утриматися в прем'єрському кріслі, глава уряду анонсував пізнавально-розважальне шоу під багатообіцяючою назвою "Звіти міністрів про структурні реформи", після чого члени уряду зайнялися імітацією бурхливої реформаторської діяльності", - заявив він.

За словами Медведчука, "досягнення" уряду, про які країна дізналася за останній час, вражають уяву".

Зокрема, політик підкреслив, що "Державна фіскальна служба заявляє про збір рекордних митних платежів, Держказначейство рапортує про те, що побило 12-річні рекорди по накопиченню коштів, НБУ хвалиться успіхами накопичення ЗВР, Мінсоцполітики - про рекордну кількість громадян, які звернулися за субсидіями, "Нафтогаз", за твердженням прем'єра, вперше за 10 років демонструє беззбиткову діяльність, в Мінагрополітики гарантують, що продовольча безпека країни забезпечена на 100%".

"Словом, картина маслом, написана для того, щоб переконати заокеанського гостя і весь світ, що за минулий рік "реформатору" Яценюку вдалося зробити українське "економічне диво". От тільки якщо заїжджі гості ще можуть бути вражені такими "успіхами", то українці, прекрасно обізнані про реальну ситуацію в країні, "реформаторам" не вірять. Що й не дивно: за останній рік в Україні зросли не соціальні стандарти та рівень життя, а інфляція, безробіття, ціни, тарифи і рівень корупції. Правда, про ці "досягнення" "реформатори" намагаються не поширюватися. Щоб не засмучувати високого гостя і своїх заокеанських спонсорів", - резюмував лідер "Українського вибору".