ua en ru

Медведчук розповів, на що Україна може зробити ставку в питанні експорту в ЄС

Медведчук розповів, на що Україна може зробити ставку в питанні експорту в ЄС Фото: Віктор Медведчук

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук розповів, що Україна може зробити ставку в питанні експорту в ЄС. Про це він написав у своєму блозі.

З посиланням на дані Державної фіскальної служби, Медведчук зазначив, що український експорт у січні – вересні 2016 року склав майже 25,88 млрд дол., що практично на 8% менше, ніж за аналогічний період 2015-го, коли український експорт перевищував 28,11 млрд дол.

Він також зазначив, що обіцяний владою європейський ринок виявився просто недоступним для українських товаровиробників: поставки в Євросоюз не виросли ― скоротилися.

"Єдине, на що може робити ставку Україна в питанні експорту в Євросоюз, це сировина і продукція АПК: соняшникова олія, зерно, залізна руда і т. д. Зі свого боку, Європа наполягає на знятті заборони на експорт з України лісу-кругляка, домагається скасування мита на поставки українського металобрухту. Країна перетворилася на сировинний придаток Заходу", - вважає він.

За словами політика, падіння зовнішньоторгового обороту призвело до занепаду в промисловому секторі. Українські підприємства, що виробляють продукцію авіа-, судно-, машинобудування, фактично простоюють.