ua en ru

Медведчук розповів про наслідки бездіяльності влади

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук розповів про наслідки бездіяльності влади. Про це йдеться у блозі Медведчука на сайті "Українського вибору".

"Фактично в результаті бездіяльності влади зроблений значний крок у напрямку подальшої системної дестабілізації ситуації в Україні. Не перешкоджаючи цинічним правопорушенням, які як мінімум мають пряме відношення до ч. 2 ст. 194-1 Кримінального кодексу України ("Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики"), і йдучи на приводу радикалів усіх мастей, офіційний Київ і без того до межі розхитаної ситуації створює вкрай небезпечний прецедент", - заявив він.

За словами Медведчука, "будь-яка політична чи суспільна сила радикального спрямування відтепер отримує можливість з метою досягнення своїх цілей, використовуючи ті чи інші прийменники, повторить досвід херсонських підривників".

"Якщо сьогодні можна влаштовувати вибухи на лінії Мелітополь - Джанкой, то завтра під ударом може опинитися будь-який енергетичний об'єкт в будь-якій точці країни. Крім того, українська держава фактично визнала, що її суверенітет не поширюється принаймні на частину території Херсонської області, на якій представники однієї з громадських або політичних сил взяли на себе право вирішувати, чи дозволять "Укренерго" проводити ремонтні роботи, відновлювати чи ні постачання електроенергії тощо", - додав він.

На думку політика, "відбувається все більше укладається в сценарій "демонтажу" держави, коли слабкість, проявляється структурами влади, провокує радикалів постійно розширювати сферу свого впливу".