ua en ru

Медведчук розкритикував нову ініціативу Сороса з порятунку української економіки

Сильна Україна не потрібна ні Брюсселю, ні Вашингтону. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик розкритикував нову ініціативу відомого американського фінансиста Джорджа Сороса щодо порятунку української економіки, подану головою Нацбанку Валерією Гонтарєвою, згідно з якою Сорос особисто організовує спонсорську конференцію, щоб зібрати гроші під "програму Маршалла" для України.

"Раніше я вже давав оцінку порадам американського фінансиста. Повторюся ще раз: благими намірами Сороса дорога України до дефолту вимощена! Кожен новий транш все сильніше ставить нашу країну на кредитну голку і робить залежною від Заходу", - підкреслив Медведчук. Політик упевнений, що за надану допомогу від Києва вимагають беззастережно виконувати всі рекомендації.

Лідер "Українського вибору" нагадав, що днями в одному з інтерв'ю Сорос дав ряд рекомендацій щодо кадрових призначень в "перезавантаженій" владі. "Оптимальним рішенням було б призначення Яценюка прем'єр-міністром, а Гройсман повинен залишитися віце-прем'єром, відповідальним за децентралізацію влади, електронне управління та реформування державної служби", - заявив Сорос.

За словами Медведчука, в очах американського фінансиста підконтрольність українських політиків Вашингтону - це головна і визначальна якість.

"Атракціон небаченої щедрості від Сороса пояснюється просто: це плата за прозахідний курс України", - зазначив Медведчук.