ua en ru

Медведчук прокоментував можливість вступу України в НАТО

Лідер громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук прокоментував можливість вступу України в НАТО. Про це він написав у своєму блозі на сайті організації.

Медведчук зазначає, що кількість прихильників НАТО в Україні пішла на спад. Так, він вважає, що "за два з половиною роки правління команди євроінтеграторів народ зміг зробити висновки".

Крім того, політик заявив про "катастрофічні наслідки", до яких може призвести реалізація ідеї «Україна — НАТО». Він упевнений, що справа, насамперед, у ставленні влади до волі власного народу.

"Євроатлантичного запалу українських політиків не остудили ні розчарування результатами Варшавського саміту НАТО, (на якому Україні дали зрозуміти, що альянс не збирається в найближчій перспективі включати її в число своїх членів), ні несхвалення зайвої євроатлантичної наполегливості європейськими політиками", - пише Медведчук.

"У 2006 році в українців була можливість відповісти на запитання, чи потрібно Україні вступати в НАТО. Тоді 4,6 млн наших громадян зібрали підписи за проведення референдуму з питання вступу в НАТО і участі в ЄЕП з Білоруссю, Казахстаном і РФ", - додав він, зазначивши, що вже "протягом 10 років український народ позбавлений права висловити думку" щодо подібних питань.