ua en ru

Медведчук прокоментував спрощення держреєстрації ліків в Україні

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук прокоментував спрощення держреєстрації ліків в Україні. Про це йдеться в його блозі.

"З тексту доопрацьованого законопроекту «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів» виключена важлива норма, яка передбачає, що іноземні ліки повинні не просто бути зареєстровані в ЄС і США, а обов'язково застосовуватися там в лікувальних протоколах", - пише він

Тим самим, на думку політика, уряд створив умови для імпорту в Україну ліків, які фактично не застосовуються в ЄС і США.

"У країні і так існує проблема з імпортом дорогих лікарських засобів провідних західних країн, які насправді виробляються в Індії і Пакистані. Тепер же повністю відкритий шлях для постачань в Україну різного роду контрафакту, підробок, в кращому випадку ― плацебо", - вважає він.

Медведчук заявляє, що таким чином українців фактично "перетворюють у піддослідних кроликів". "Лікарський контроль ― це не та сфера, де можна експериментувати. Він повинен бути жорстким. Прийнявши таке безвідповідальне рішення, влада в черговий раз продемонструвала, що інтереси українців їй абсолютно байдужі", - резюмував він.