ua en ru

Медведчук прокоментував теракт у Стамбулі

Лідер громадського руху "Український вибір – Право народу" Віктор Медведчук у своєму блозі прокоментував теракт в аеропорту Стамбула (Туреччина), в результаті якого загинула 41 людина.

"Щиро співчуваючи горю Туреччини, від імені Громадського руху "Український вибір ― Право народу" висловлюю співчуття родичам загиблих і постраждалих і закликаю українську та міжнародну громадськість об'єднатися, щоб протистояти насильству та екстремізму. Піднімаючий голову тероризм знаходить небувалі масштаби, стаючи загрозою всьому світу, і протистояти йому можна, лише об'єднавши зусилля всього світового співтовариства", - заявив він.

Політик вважає, що проблема екстремізму і радикалізму надзвичайно актуальна і для України.

"ООН вже виступила з критикою уряду України за безкарність екстремістських дій добровольчих батальйонів і радикальних угруповань... Але українська влада досі не діє, ігноруючи думку пересічних громадян, громадських організацій та міжнародних інституцій", - зазначив Медведчук.

Він додав, що "бездіяльність влади та безкарність екстремістів являють собою справжню загрозу українському суспільству, перед обличчям якої воно повинно об'єднатися".