ua en ru

Медведчук прокоментував нові тарифи

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук прокоментував нові тарифи. Про це йдеться в його блозі.

"Українці з острахом чекають настання холодів, коли в повній мірі відчують подорожчання газу та опалення. А уряд, як завжди, заспокоює людей банальними фразами", - вважає він.

Медведчук зазначив, що "борги держави перед комунальними підприємствами не дозволять їм нормально працювати, зокрема закуповувати газ, необхідний для опалення".

"Так що держава, по всій видимості, почне виписувати субсидії у відповідності з можливостями бюджету, для чого посилить умови їх надання. Це означає, що, незважаючи на підвищення тарифів, призначати субсидії будуть в об'ємі в два рази меншому, ніж зараз", - заявив він.

Політик переконаний, що саме на такому варіанті буде наполягати МВФ. "Але українці все одно не зможуть платити за рахунками, адже субсидії в нинішньому вигляді допомагають виживати майже третині населення країни, а в таких депресивних областях, як Сумська і Тернопільська, більшості людей. Отже, комунальні підприємства все одно потрібних грошей не отримають", - зазначив він.

"І тоді залишиться тільки два варіанти: залишити замерзати практично всю країну або надрукувати гроші для комунальних підприємств "Нафтогазу", щоб розблокувати кризу неплатежів (звичайно ж, тимчасово, оскільки причини виникнення кризи нікуди не подінуться) ціною обвалу національної валюти", - резюмував він.