ua en ru

Медведчук прокоментував невдоволення українських євроінтеграторів позицією Фюле

Українські євроінтегратори висловили невдоволення позицією єврокомісара з питань політики розширення та добросусідства Штефана Фюле, який не бачить сенсу у санкціях проти України. Про це пише Віктор Медведчук у своєму блозі на Сайті Livejournal.com.

"Наша стратегія - це не про санкції, а про залучення, засноване на наших цінностях і принципах", - наводить лідер ГР "Український вибір" слова єврокомісара.

"Пану Фюле відразу ж пригадали і членство в Комуністичній партії Чехословаччини, і навчання в престижному МДІМВ, недвозначно натякаючи на можливість його співпраці з радянськими і російськими спецслужбами. Мовляв, тільки єврочиновник, що працює на Кремль, може не підтримати санкції проти України. Смішно! Адже ще кілька тижнів тому на комісара дивилися як на рятівника, чекали його візитів, покладали надії, що він таки переконає українську владу підписати Угоду про асоціацію, яка все ще "на столі", - розмірковує Медведчук.

Медведчук резюмує, що будь-який політик, в тому числі європейський, який дотримується точки зору, несхваленої майданом, рано чи пізно опиниться звинуваченим у зраді його основних цінностей.

"Їх логіка проста: хто не з нами - той проти нас. Ще трохи - і вони візьмуться звинувачувати Штефана Фюле в здачі євроінтеграційних інтересів, а то й в пропаганді східного вектора інтеграції", - додає лідер руху.