ua en ru

Медведчук прокоментував мораторій на продаж земель сільгосппризначення

Медведчук прокоментував мораторій на продаж земель сільгосппризначення Фото: Віктор Медведчук

Віктор Медведчук прокоментував продовження Верховною радою мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Про це він написав у своєму блозі.

"Причина проста: МВФ настійно вимагає від Києва дозволити приватизацію землі, але, з огляду на соціально-політичний резонанс у суспільстві, готовий трохи почекати з цим питанням", — написав Медведчук .

За словами політика, твердження представників МВФ про економічні вигоди для України від "земельних угод" не відповідає дійсності.

"Чиновники і політики, прикриваючись патріотичними гаслами, намагаються переконати громадян, що "земельна реформа" буде проводитися виключно в інтересах України. Мовляв, це підвищить інтерес великого капіталу до країни, залучить інвестиції в агросектор, дозволить аграріям на законних підставах розпоряджатися своїми наділами і навіть при бажанні продати їх. Але такі твердження не витримують ніякої критики. Уряд (до речі, саме на вимогу МВФ) позбавив аграріїв податкових пільг, які були відмінним стимулом для розвитку аграрного сектора, що призвело до банкрутства десятків тисяч господарств. А це означає, що від операцій з продажем і перепродажем землі виграють тільки великий капітал і спекулянти", — робить висновок лідер "Українського вибору".