ua en ru

Медведчук прокоментував головні досягнення уряду за рік

Лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук прокоментував головні досягнення уряду за рік. Про це йдеться у блозі Медведчука на сайті "Українського вибору".

"11 грудня прем'єр-міністр України має намір вимовити Urbi et Orbi - чергове послання до Києва і світу. Перед Арсенієм Яценюком стоїть архінепроста завдання - переконати і народних обранців, і весь український народ у своїй ефективності і незамінності на посаді прем'єра. Беручи до уваги "досягнення" уряду - рекордне за останні роки падіння ВВП, рекордні девальвацію та інфляцію, рекордний рівень безробіття і зубожіння народу, - це завдання здається нездійсненним. Але тільки не для Арсенія Петровича. Треба визнати, до звіту перед країною глава Кабміну готувався давно і ґрунтовно. Його щотижневі десятихвилинні ефіри більше схожі на сеанси телегіпнозу", - заявив він.

Медведчук також підкреслив, що, за словами прем'єра, "Україна підготувалася до зими, і це заслуга уряду".

"Однак якщо взяти до уваги, що відразу ж після цієї заяви президент дав доручення Кабміну ввести надзвичайний режим в енергетичній сфері, то заслуги Яценюка постають в абсолютно іншому світлі", - заявив він.

Крім цього, зазначив Медведчук, "особливим досягненням прем'єр вважає те, що вдалося зберегти цілісність парламентської коаліції".

"І знову пан Яценюк безсоромно бреше. Коаліція давно на грані розпаду, в тому числі і не без участі самого прем'єра. Не так давно Арсеній Петрович особисто прозоро "натякнув" своїм соратникам, що в разі його відставки "фронтовики" блокуватимуть парламентську коаліцію. Що тут скажеш? Так, досягнення, але ілюзорні. Так, перемоги, але піррові. Громадяни України вже оцінили їх по заслугах. Чи зможе зробити те ж саме український парламент?", - резюмував він.